Tipy na sváteční líčení

Zimní období není jen dobou přípravy na Vánoce, nakupování dárků, vaření a úklidu. A po vánočních svátcích a Novém roce to nemusí být jen období diet a těšení se na jaro. Je to také čas potkávání se s rodinou, přáteli, období večírků, společenských akcí, plesů. Všechno to jsou příležitosti, při kterých bychom především my ženy chtěly vypadat obzvláště hezky a nevšedně. Mimo jiné nám k tomuto pocitu může dopomoci i líčení. Zde vám nabízíme několik jednoduchých tipů, jak na to.

_b_2237slavnostni_liceni

Péče o pleť

Tento krok se může jevit jako zbytečný, přesto doporučujeme jej nevynechat. Pokud svou pleť předem důkladně vyčistíte, make-up se bude lépe aplikovat a také déle vydrží. Můžete si z této přípravné fáze udělat malou slavnostní chvíli pro vás samotné. K vyčištění pleti můžete použít pleťové mlékotonikum či květovou vodu, kvalitní peeling a hydratační či vyživující masku. Záleží na typu vaší pleti. Na vyživené pleti bude vaše líčeni vypadat mnohem lépe než na pleti povadlé a zašedlé.

Make-up

Jako základ můžete pod make-up použít váš oblíbený krém nebo bázi pod make-up (tzv. primer). Odstín make-upu by měl odpovídat odstínu vaší pleti. Při aplikaci, nejlépe štětcem nebo houbičkou, nezapomínáme ani na kontury kolem vlasů, krk a částečně i ušní boltce. Důkladně rozetřeme do ztracena, aby nezůstaly ostré přechody mezi make-upem a holou kůží. Jemně přetřít můžete i oční víčka a oblast pod obočím. Zafixovat můžete pudrem.

Oči

Při slavnostním líčení se můžete trošku odvázat. Umělé světlo líčení lehce utlumí, takže se nemusíte bát výraznějších barev či třpytek. Klasikou zůstává barva zlatá nebo zlatohnědá, stejně jako kouřové líčení v odstínech šedé, hnědé, modré, zelené či růžové. Barvy očních stínů doporučujeme sladit k barvě očí a šatů. Pokud byste chtěly při líčení očí zkusit třpytky, pak doporučujeme je nikam jinam při zbylém líčení už nepoužívat. Také je nutná opatrná aplikace, abyste si je nerozprášily po celém obličeji. Je dobré před tím použít buď bázi pod oční stíny nebo krémové oční stíny v nude odstínu, na kterých se třpytky lépe přichytí. A malý tip pro ženy, které mají kolem vnějších koutků očí vrásky. Třpytivé stíny vrásky zvýrazní, takže je v tomto případě lepší je aplikovat k vnitřnímu koutku oka. Pak můžete vytvarovat tužkou a štětečkem obočí (barva obočí by měla korespondovat s barvou vlasů) a použít kvalitní řasenku. Komu dekorativní kosmetika na očích nedělá dobře či působí nepříjemné pálení očí, zkuste vyzkoušet přírodní produkty, které bývají i hypoalergenní.

Tváře

Tvářenka se nanáší na partie, kterým se říká „jablíčko“. Je to oblast, která se vám vyrýsuje při úsměvu. Odstín a sílu tvářenky volte velmi uvážlivě. Měla by vám pouze dodat zdravou barvu. Tady také platí obecné pravidlo, že by tváře neměly (stejně jako obočí) přehlušit oči a rty. K projasnění obličeje může nad lícní kosti aplikovat rozjasňovač. Ten můžete zlehka použít i na hranu nosu a těsně nad horní ret

Rty

Rty doporučujeme před aplikací rtěnky vyživit kvalitním balzámem.Na suchých a popraskaných rtech nebude vypadat hezky ani sebekvalitnější rtěnka. Barva rtěnky záleží na vkusu a zvyku každé ženy. Obecně platí, že pokud chcete použít výraznou rtěnku, je lepší ubrat trošku na výraznosti očí. Je dobré zdůraznit vždy jen jednu oblast obličeje. Pokud chcete, aby vám rtěnka déle vydržela, můžete pod ni použít konturovací tužku v barvě rtěnky.